maanantai 18. tammikuuta 2010

Sukukirja - seminaari tulossa

Hyvää alkanutta vuotta! Tämän vuoden suuri projekti on saada sukukirja kokoon. Yhteinen aloitus on kutsuttu koolle helmikuun 13. päiväksi Kajaaniin. Mukaan on haastettu sukuseuran hallitus "in korpporee" - kokonaisuudessaan - tilintarkastajia myöten sekä tietysti kirjan toimituskunta. Jos joku tuntee innostusta ja kiinnostusta, niin eikun vain yhteydenottoja minun suuntaan.

Aloitusseminaarissa on tarkoituksena lyödä lukkoon suuntaviivat ja pääperiaatteet kirjalle. Pohdittavia kysymyksiä ovat ainakin kirjan muoto eli millä tavoin sukutiedot tullaan esittämään ja kirjaan tulevien tekstien tekomuoto. Olipa kyseessä joko jäsenien kirjoittamat artikkelit tai jonkun henkilön itse tuottama teksti, niin aina tarvitaan ihminen, joka joko tuottaa tai muokkaa sisällön.

Kirjan myynti on myös yksi päätettävistä asioista. Tehdäänkö kirjaa perinteinen "painos" eli ennalta määrätty kappalemäärä vai lähdetäänkö nettipaino-linjalle, jolloin painetaan vain se määrä, joka on jo myyty.

Palautetta ja ajatuksia saa lähettää joko avoimesti tätä blogia kommentoiden tai suoraan sähköpostilla, kirjeellä, puhelinsoitolla tai savumerkkien avulla. Kaikki tavat käyvät.
Eräältä sukuseuramme jäseneltä tuolta rapakon takaa tuli tässä päivänä muutamana palautetta. Hän kiitteli syvästi saamaansa jäsentiedotetta ja oli syvästi ilahtunut lähettämistämme tiedoista, joiden avulla hän oli saanut yhteyttä toisiin siellä asuviin sukulaisiinsa. Henkilökohtainen sihteerini nimittäin on tavannut laatia aina englanninkielisen jäsentiedotteen noille ison veden takana olijoille.

Palaillaan asiaan ja lupaan nyt päivittää tätä blogiani hieman tiheämmin. Olkoon tämä vaikka uudenvuoden lupaus.

3 kommenttia:

 1. Kirja ehdottomasti nettipainona.
  Jori Piira
  Kempele

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista. Voisitko perustella muutamalla sanalla ehdotustasi!

  VastaaPoista
 3. paperipainona, voi helpommin käyttää takapuolen pyykimiseen

  VastaaPoista