maanantai 15. helmikuuta 2010

Seminaari keskusteli ja hallitus päätti
Männä lauantaina oli, kuten puhuttu, sukukirjaseminaari. Ensiksikin pitää nöyrästi kiittää osallistujia, jotka olivat paikalle tulleet kaukaisimmat Helsingistä ja Rovaniemeltä saakka. Kiitos myös Pesosen Eijalle! Seminaari onnistui hyvin. Liekö tarjoiltu matikkakeitto luonut onnistuneen tunnelman.

Mutta mitä seminaarista viisastuttiin? Suurimmaksi aiheeksi nousi, odotetusti, kirjan muoto. Vaihtoehtoja perinteisen kirjan sekä kirjan ja digitaalisen tallenteen yhdistelmälle oli pohdiskelussa. Perinteiselle tiiliskivelle löytyi kivenkovaa kannatusta, mutta myös muille vaihtoehdoille lämmettiin. Asiaan tullaan palaamaan ainakin siinä vaiheessa kun aletaan olla selvillä kirjan laajuudesta ja sivumääristä. Tälläkin foorumilla voidaan asiaa pohtia!

Sukukokous vuonna 2001 teki ennakkoluulottoman päätöksen, että sukuseuramme seuraa ja kirjaa myös äidin puoleisia sukuhaaroja. Kun nykyinen sukutiedosto käsittää noin 24 000 Eskilin jälkeläisen ja heidän puolisoidensa tietoja, niin kirjan ennakoidun suuren sivumäärän rajoittamiseksi ehdotettiin keinoksi naispuoleisten sukuhaarojen pois rajaamista. Ehdotus torpattiin napakasti. Syykin on hyvin yksinkertainen. Jokainen sukuun liittyvä haluaa nähdä oman nimensä liitettynä sukupuuhun. Siinä tuli myös osviittaa sisällölle.

Sisältöpuolessa muutenkin linjaukset tuntuivat olevan melkoisen yhtenevät: yleistä paikallishistoriaa vähemmän ja sukua koskevia tietoja ja anekdootteja enemmän.
Sukuseuran hallitus piti kokouksensa heti seminaarin päätyttyä. Sukukirjan kirjoittaja päätettiin rekrytoida ja kirjan pitäisi olla valmiina vuoden 2011 sukukokoukseen mennessä. Eli paalut kirjan tekemiselle on lyöty.

Niin. Helmikuista sesonkiruokaa eli matikkakeittoa oli lounaaksi ja se oli hyvää. Ihan oikeaoppisesti maksa oli silputtu keittoon mukaan ja kala oli perattu ruodottomaksi. Nam, nam. Erityisen suuri kiitos myös Karolineburgin tarjoilijalle, joka huolehti meidän hyvinvoinnista lauantai-iltapäivän ajan. Aivan loistavaa palvelua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti